De verschillende subsidies voor laadpalen

Subsidie voor uw laadpaal thuis?

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor elektrisch rijden. MijnEnergieWens.nl kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden.

Is er subsidie voor mijn laadpaal thuis?

De overheid stimuleert elektrisch rijden en heeft daarom verschillende subsidies beschikbaar gesteld. Bij een laadpaal thuis zijn dit vooral fiscale voordelen voor ondernemers. Om te bepalen of je in aanmerking komt voor subsidie is het dus vooral belangrijk of je een eigen bedrijf hebt en of je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Die zijn anno 2019 als volgt;

  1. Het totale investeringsbedrag is hoger dan €2.500,-
  2. De laadpaal wordt geplaatst op bedrijfsterrein.
  3. De laadpaal wordt gebruikt voor eigen auto’s (waaronder leaseauto’s)

Wordt aan deze voorwaarden voldaan, dan zijn er verschillende regelingen van toepassing zoals de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Meer informatie hierover vindt u op onze pagina voor zakelijke rijders. Particuliere rijders kunnen aanspraak maken op een andere subsidie, namelijk in de aanschaf van een elektrische auto.

Ruime subsidie voor elektrische auto’s particulieren.

2020 is een goed jaar voor de elektrische auto. Nog niet eerder werden er zoveel nieuwe modellen gepresenteerd en er was goed nieuws voor de particuliere rijder. Vanaf 1 juli is er namelijk subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een elektrische auto. Dit gaat dan om €4000,- voor een nieuw model middenklasser (€12.000,- tot €45.000,-) en €2000,- voor een tweedehands. Mocht er nog enige twijfel zijn geweest, dan is nu het moment!

Bij een overgang naar elektrische rijden hoort natuurlijk ook elektrisch laden en we staan graag klaar om u hierin te adviseren. Bedenk goed dat er enige levertijd aan een laadpaal is verbonden, doe dit dus vooral tijdig.

Reactie plaatsen

Combineer & profiteer!

Wilt u meerdere producten en/of diensten bij ons afnemen? Maak gebruik van onze combi-deals! Let op: U maakt ook aanspraak op onze combi-deals, als u op een later moment producten en/of diensten bij ons afneemt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw persoonlijke adviseur!

  • Zonnepanelen, verdien geld met uw duurzame investering.
  • Laadpalen, Bespaar (nog meer) op uw ''tankkosten'' en dat gewoon aan huis!
  • Airco's, verwarm & verkoel uw woning. Wel zo prettig!