financiële-aspecten-duurzame-investering

Subsidie voor de zakelijke laadpaal

Subsidie voor de zakelijke laadpaal.

Het kan lastig zijn om te bepalen of u aanspraak maakt op subsidie voor een laadpaal. Dit komt doordat er verschil is in subsidies voor de zakelijke en particuliere gebruiker en de voorwaarden zowel landelijk als per gemeente worden bepaald. In grote lijnen geldt dat zakelijk rijders in Nederland de meeste kans maken op subsidie voor laadpalen, maar wat is dan zakelijk? Hieronder wordt verstaan dat de aanschaf op naam van een onderneming wordt gedaan en als investering wordt gezien. Dat kan dus ook in een thuissetting zijn, bv. als zzp’er.

Mocht u het laadstation zakelijk aanschaffen, dan zijn er meerdere subsidies beschikbaar met fiscale voordelen. Dat zijn de Milieu Investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investering (VAMIL) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Om hier aanspraak op te maken, moet uw onderneming wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Maakt u aanspraak op subsidie? Wij zoeken dit kosteloos voor u uit! Neem direct vrijblijvend contact met ons op. Wist u dat, wij 7 dagen per week bereikbaar zijn?

Krijgt uw bedrijf ook laadpaal subsidie?

Elektrisch rijden is een belangrijke pijler in het behalen van de klimaatdoelstellingen en wordt daarom door de overheid gestimuleerd. Voor bedrijven zijn er daarom verschillende subsidies beschikbaar die met name fiscale voordelen bieden, zoals een gedeeltelijke aftrek van het aankoopbedrag van een laadpaal. Om hier aanspraak op te maken moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Dit zijn de belangrijkste;

 1. De investering bedraagt minimaal €2.500,-.
 2. De laadpaal wordt op bedrijfsterrein geplaatst en gebruikt.
 3. De laadpaal is voor eigen gebruik (leaseauto’s kunnen hieronder vallen).

De belangrijkste regelingen voor uw onderneming.

Er is momenteel een aantal regelingen waarop uw onderneming aanspraak kan maken:

 1. Milieu Investeringsaftrek (MIA)
   Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen kunnen tot 36% worden afgetrokken.
 2. Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL)
   Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen kunnen tot 75% worden afgetrokken, op een zelfgekozen (fiscaal) moment.
 3. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
   Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt. 

 

Reactie plaatsen

Combineer & profiteer!

Wilt u meerdere producten en/of diensten bij ons afnemen? Maak gebruik van onze combi-deals! Let op: U maakt ook aanspraak op onze combi-deals, als u op een later moment producten en/of diensten bij ons afneemt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw persoonlijke adviseur!

 • Zonnepanelen, verdien geld met uw duurzame investering.
 • Laadpalen, Bespaar (nog meer) op uw ''tankkosten'' en dat gewoon aan huis!
 • Airco's, verwarm & verkoel uw woning. Wel zo prettig!