Subsidie voor de particuliere laadpaal

Is er een subsidie voor de particuliere aanschaf van een laadpaal?

Momenteel zijn er geen landelijke subsidies voor de particuliere aanschaf van een laadpaal. Ook hier is het weer belangrijk om te bepalen wat ‘particulier’ precies inhoudt, omdat het gebruik van een auto meestal zowel privé (dochter ophalen van voetbal) als voor werk (doordeweeks naar werk rijden) wordt gebruikt. Onder particuliere laadpalen vallen we alle laadstations die op persoonlijke titel worden aangeschaft en die dus niet als investering in een onderneming kunnen worden gezien. Of u de auto vervolgens ook gebruikt om naar werk te rijden is dan ook niet doorslaggevend. Mocht u de laadpaal zakelijk willen aanschaffen, dan zijn er meerdere subsidie mogelijkheden.

Subsidie elektrisch rijden particulieren

Om elektrisch rijden voor particuliere rijders toch te stimuleren, is er vanaf 2020 (tot tenminste 2025) wel een subsidie voor de aanschaf van elektrische auto’s beschikbaar. Staat u dus op het punt om nog een auto aan te schaffen, dan adviseren wij dit wel mee te nemen in het totale kostenplaatje. De besparing kan oplopen tot duizenden euro's.

Reactie plaatsen

Combineer & profiteer!

Wilt u meerdere producten en/of diensten bij ons afnemen? Maak gebruik van onze combi-deals! Let op: U maakt ook aanspraak op onze combi-deals, als u op een later moment producten en/of diensten bij ons afneemt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw persoonlijke adviseur!

  • Zonnepanelen, verdien geld met uw duurzame investering.
  • Laadpalen, Bespaar (nog meer) op uw ''tankkosten'' en dat gewoon aan huis!
  • Airco's, verwarm & verkoel uw woning. Wel zo prettig!