eigen-installatieteam-zonnepanelen-airco-laadpalen

Verschillende omvormers & onze voorkeur

Bij de aanschaf van een zonnepanelensysteem hoort natuurlijk ook een omvormer. Tegenwoordig worden bijna alle omvormers en optimizers/Micro omvormers geproduceerd in China. Echter worden de producten uit China uitvoerig gecontroleerd door onze partner in Nederland. Hierdoor weten wij zeker dat de producten die wij u aanbieden van hoogwaardige kwaliteit zijn en dat u verzekerd bent van een goede duurzame investering. 

Waarom bieden wij drie verschillende soorten/merken omvormers aan?

In onze online offerte bieden wij drie verschillende omvormer systemen aan. Vanuit uw persoonlijke wensen en onze expertise geven wij altijd aan wat ons de beste keuze lijkt in uw geval. Waarom wij drie verschillende omvormers aanbieden? Heel simpel: wij kunnen niet in uw portemonnee kijken en het enige wat wij u kunnen doen is de verschillende optie's aanbieden en een zo goed mogelijk advies uitbrengen naar aanleiding van uw wensen. Het is heel makkelijk om als bedrijf zijnde jezelf vast te houden aan een type of model omvormer, terwijl het gaat om uw wensen en investering.

Wat is het verschil tussen een serie- & parallel geschakeld systeem?

Zoals gezegd bieden wij standaard drie verschillende omvormers aan. Onderstaand leggen wij u uit wat het verschil tussen de systemen is en leggen wij u in het kort de verschillen tussen de drie verschillende systemen uit. 

> Growatt

Growatt is een serieel geschakeld systeem en dit betekent dat de panelen in een volledige string worden aangesloten. Ideaal voor systemen met een enkel dakvlak en waar geen schaduwvorming is. Het Growatt systeem is het goedkoopste systeem dat wij aanbieden. Het monitoren van het Growatt systeem werkt goed, echter is het monitoren wat beperkt, dit komt omdat je met in tegenstelling van een SolarEdge of Enphase systeem niet werkt met optimizers/Micro-omvormers. Hierdoor is het uitlezen per paneel niet mogelijk. 

> SolarEdge

SolarEdge is bij ons het best verkochte merk omvormers en is een parallel geschakeld systeem en dit betekent dat de panelen individueel werken. U ontvangt 12 jaar productgarantie op de omvormer en 25 jaar productgarantie op de optimizers. U kunt bij onze SolarEdge systemen altijd in een later stadium een laadpaal en/of een batterij aansluiten, dit is wellicht handig voor nu, zo niet voor in de toekomst. Daarnaast biedt SolarEdge een uitgebreid monitoringsportaal aan. 

> Enphase

Enphase is een parallel geschakeld systeem en dit betekent dat de panelen individueel werken. Een extra voordeel van Enphase is dat er geen omvormer meer in uw woning hangt en dat u tot maar liefst 25 jaar productgarantie ontvangt op de Micro-omvormers. Daarnaast kunt u met Enphase altijd in een later stadium zonnepanelen bijplaatsen (dit is handig als u op een later moment bijvoorbeeld een elektrische auto gaat rijden of als u van plan bent om het gezin uit te breiden). Ook kunt u een batterij aansluiten op alle Enphase systemen en heeft het Enphase systeem een uitgebreide monitoring app. Een extra voordeel van de Enphase monitoring is dat wij standaard ook de CT magneten van Enphase plaatsen. Dit betekent dat u ook uw stroomverbruik per fase in kunt zien. Momenteel is Enphase het beste systeem op de markt. 

Hoe werkt een omvormer en waarom is een omvormer noodzakelijk

Heel simpel gezegd wekken zonnepanelen door de zon elektrische stroom op. Het ‘soort’ stroom dat zonnepanelen opwekken wordt gelijkstroom genoemd. De taak van een omvormer is vervolgens om deze gelijkstroom om te zetten in bruikbare stroom, zodat u de elektrische apparaten in en rondom uw woning kunt gebruiken. Bruikbare stroom wordt ook wel wisselstroom genoemd.

Conclusie & onze voorkeur

Wij bieden u dus standaard drie verschillende systemen en naar aanleiding van het kennismakingsgesprek dat wij samen met u hebben gevoerd geven wij in de digitale offerte uw persoonlijk beste keuze aan. Echter is dit natuurlijk een advies en is dit niet leidend. U vindt per specifiek systeem de investeringskosten, de opbrengst en de terugverdientijd terug. Daarnaast plannen wij in het kennismakingsgesprek ook altijd een vervolggesprek in. Tijdens dit vervolggesprek kunt u al uw vragen en/of opmerkingen stellen aan uw persoonlijke adviseur. Onze voorkeur gaat altijd uit naar een parallel systeem van SolarEdge of Enphase, met daarbij een lichte voorkeur voor het Enphase systeem. Dit door het uitgebreide systeem en de lange garanties.

Reactie plaatsen

Combineer & profiteer!

Wilt u meerdere producten en/of diensten bij ons afnemen? Maak gebruik van onze combi-deals! Let op: U maakt ook aanspraak op onze combi-deals, als u op een later moment producten en/of diensten bij ons afneemt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw persoonlijke adviseur!

  • Zonnepanelen, verdien geld met uw duurzame investering.
  • Laadpalen, Bespaar (nog meer) op uw ''tankkosten'' en dat gewoon aan huis!
  • Airco's, verwarm & verkoel uw woning. Wel zo prettig!