verschillende-zonnepanelen-omvormers

Zonnepanelen omvormers

Wilt u de lampen, waterkoker of zelfs uw elektrische auto laten werken op zonne-energie? Dan heeft u naast zonnepanelen een omvormer nodig. Dit apparaat zet energie van de zon om in stroom voor uw apparaten en maakt het mogelijk om energie terug te leveren aan het net (salderen). Dit maakt een omvormer noodzakelijk bij de aanschaf van zonnepanelen. Wilt u meer weten over de verschillende omvormers of heeft u interesse in andere delen van een zonnepaneleninstallatie? Hieronder leest u er meer over.

Een zonnepanelen omvormer, hoe werkt dat?

Zonnepanelen zetten zonnestralen om in zonne-energie, ook wel gelijkstroom genoemd. De uitdaging is om deze gelijkstroom om te zetten in 230 volt wisselstroom. Daar werken alle apparaten in en om het huishouden op. In een zonnepaneleninstallatie wordt daarom gebruik gemaakt van de omvormer. Het is belangrijk dat er een omvormer wordt geïnstalleerd van een betrouwbaar merk met die juiste Europese certificeren.

Vermogen van de omvormer

Het verwachte vermogen van jouw zonnepanelen bepaalt het vermogen van jouw omvormer. Alleen door perfecte afstemming van zonnepanelen en omvormer kan je namelijk het beste rendement behalen. Dit instellen van het vermogen van de omvormer wordt ook wel dimensioneren genoemd.

Omvormers voor zonnepanelen bij MijnEnergieWens.nl

Welke soort en type omvormer het meest geschikt is voor uw zonnepanelensysteem, is afhankelijk van het vermogen van uw zonnepanelen en of er sprake is van schaduwvorming op uw dak. Bij MijnEnergieWens.nl hebben we omvormers die ervoor zorgen dat jouw zonnepanelensysteem de optimale opbrengsten realiseert. Daarnaast beschikken alle omvormers ook over een conformiteitscertificaat. Onze persoonlijke adviseurs informeren jou graag wat voor jou de beste keuze is.

Reactie plaatsen

Combineer & profiteer!

Wilt u meerdere producten en/of diensten bij ons afnemen? Maak gebruik van onze combi-deals! Let op: U maakt ook aanspraak op onze combi-deals, als u op een later moment producten en/of diensten bij ons afneemt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw persoonlijke adviseur!

  • Zonnepanelen, verdien geld met uw duurzame investering.
  • Laadpalen, Bespaar (nog meer) op uw ''tankkosten'' en dat gewoon aan huis!
  • Airco's, verwarm & verkoel uw woning. Wel zo prettig!