onderhoud-zonnepanelen

Onderhoud zonnepanelen

Hebben zonnepanelen veel onderhoud nodig?

Een veelvoorkomende vraag in onze branche is of zonnepanelen schoongemaakt moeten worden en, zo ja hoe vaak. Heeft u zelf zonnepanelen en vraagt u zich af of u deze moet schoonmaken, omdat uw zonnepanelen bijvoorbeeld; onder de vogelpoep, bladeren of ander vuil zitten? Of bent u geïnteresseerd in zonnepanelen, maar wilt u wel dat deze er netjes bij liggen in de zomer? Uit onze ervaring is gebleken dat het schoonhouden van zonnepanelen niet altijd even makkelijk is. Daarom hebben wij in dit artikel boordevol tips en tricks! Daarnaast komen wij uw panelen eenmalig gratis reinigen! U krijgt nu namelijk tijdelijk een één jarig onderhoudsabonnement van ons aangeboden als u een vrijblijvende offerte heeft aangevraagd..

Moeten de zonnepanelen schoongemaakt worden?

Jazeker, zonnepanelen schoonmaken is verstandig. Bladeren, vogelpoep of ander vuil kan het opwekken van energie in de weg zitten. Een regenbui is niet altijd genoeg om de zonnepanelen schoon te krijgen. Neem als voorbeeld uw eigen auto, deze is toch ook niet schoon na een regenbui? In dit artikel zetten onze experts graag wat handige tips en informatie voor u een rij.

Waarom moet je zonnepanelen schoonmaken?

Als zonnepanelen vuil zijn vangen ze minder zonlicht op. Denk bijvoorbeeld aan zand, stuifmeel, bladeren of vogelpoep. Dit levert een lagere opbrengst op. Soms hoor je dat zonnepanelen reinigen niet nodig is en dat een regenbui voldoende zou zijn. Toch zorgt een flinke regenbui er niet voor dat al het vuil weggaat. Om een zo goed mogelijk rendement te garanderen bieden wij u één jaar lang gratis onderhoud aanIn dit onderhoudscontract staat onder andere dat wij uw zonnepanelen één keer per jaar komen reinigen.

Wat zijn dan redenen om mijn zonnepanelen schoon te maken?

Zoals aangegeven in de inleiding zijn er verschillende soorten redenen, denk aan; vuil of aan de uitstraling van uw zonnepanelen. De reden kan dus voor iedereen verschillen, het belangrijkst is dat u door het schoonmaken van uw zonnepanelen meer opbrengst uit uw zonnepanelen haalt en dat uw zonnepanelen langer een hoog rendement behouden.

Wat is de beste tijd om uw zonnepanelen schoon te maken?

De periodes mei, juni,  juli, augustus en september zorgen normaliter voor de meeste zonuren in het Nederlandse kalanderjaar. Daarom is het slim om de zonnepanelen in ieder geval aan het begin van de lente schoon te maken, daarnaast raden wij het aan om de zonnepanelen iedere 6 maanden schoon te maken. Wij komen rond maart uw panelen gratis reinigen! Het op tijd schoonmaken van de zonnepanelen zorgt voor een optimale opbrengst. Laat de zon maar komen!

Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Zoals eerder gezegd raden wij het aan om de zonnepanelen iedere 6 maanden een keer te reinigen. Dat is voldoende om het optimale rendement te garanderen. Kijk hierbij wel goed naar de weersomstandigheden. Als het weinig regent, is het verstandig om de zonnepanelen wat vaker te reinigen. Of bijvoorbeeld wanneer er veel bladeren op je dak vallen. Vaak kunt u zelf zien wanneer het schoonmaken van de zonnepanelen nodig is. Over het algemeen valt het mee en heeft u weinig onderhoud aan de zonnepanelen. 

Professioneel reinigen van uw zonnepanelen

Wees altijd voorzichtig als u zonnepanelen gaat schoonmaken. Als u goed veiligheidsmateriaal hebt, is het schoonmaken van zonnepanelen prima zelf te doen. Besteed u het liever uit? Wij bieden als service een één jarig onderhoudscontract aan, dit houdt onder andere in dat wij de panelen rond maart GRATIS komen reinigen! Houdt uw zonnepanelen schoon en profiteer van een maximaal rendement. Zo bespaart u (GRATIS) flink op uw energierekening! 


zonnepanelen

Heeft u verder nog vragen en/of opmerkingen? Dan kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice. Wist u dat? Onze klantenservice 7 dagen per week bereikbaar is?

Start gerust een gesprek met een andere lezer of geef ons feedback over dit artikel!

 

Reactie plaatsen

Combineer & profiteer!

Wilt u meerdere producten en/of diensten bij ons afnemen? Maak gebruik van onze combi-deals! Let op: U maakt ook aanspraak op onze combi-deals, als u op een later moment producten en/of diensten bij ons afneemt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw persoonlijke adviseur!

  • Zonnepanelen, verdien geld met uw duurzame investering.
  • Laadpalen, Bespaar (nog meer) op uw ''tankkosten'' en dat gewoon aan huis!
  • Airco's, verwarm & verkoel uw woning. Wel zo prettig!