Dylan-noom-zonnepanelen-kopen

Verschillende merken panelen & onze voorkeur

Tegenwoordig zijn er veel verschillende merken en soorten zonnepanelen op de markt. Het ene paneel is een zwart paneel en het andere paneel is een blauw paneel. Daarnaast zijn er natuurlijk de grote prijsverschillen tussen de verschillende panelen en zijn er verschillende product- & vermogensgaranties. Wij leggen u uit wat de grootste verschillen zijn en waarom wij standaard kiezen voor het Eurener zonnepaneel.

Verschillende merken panelen

Zoals gezegd zijn er veel verschillende merken zonnepanelen, denk aan: LG, Longi Solar, Eurener of Trina Solar. Al deze merken vallen onder de ''Tier 1''. Er zijn verschillende categorieën tiers en dit is opgericht om duidelijkheid en veiligheid te creëren voor onder andere onze klanten. In principe kan MijnEnergieWens.nl elk type of merk zonnepaneel leveren. Echter hebben wij er wel bewust voor gekozen om alleen Tier 1 zonnepanelen aan te bieden.

De kwaliteit van de genoemde panelen voldoen dus aan dezelfde voorwaarden en behoren tot de beste panelen van deze tijd. De meeste garanties van deze panelen zijn dan ook hetzelfde. Zo krijgt u op Longi Solar 12 jaar product garantie, op Trina 15 jaar product garantie, op Eurener 20 jaar product garantie en op LG ontvangt u 25 jaar product garantie. De vermogensgaranties zijn op het Eurener paneel voor alle panelen 25 jaar op 80% van het nominale vermogen. Wij zijn exclusief partner van Eurener waardoor wij u een vermogensgarantie van 30 jaar mogen bieden.

''Het Europese Eurener zonnepaneel met de lange garanties is voor mij één van de doorslaggevende factoren geweest om voor MijnEnergieWens.nl te kiezen. Het spreekt mij erg aan dat ik een Europees paneel op mijn dak heb.''

Verschillende typen panelen 

Tegenwoordig zijn er veel verschillende typen panelen. Wij specificeren de verschillende onderwerpen over de verschillende type panelen hieronder voor u uit. Tijdens het kennismakingsgesprek vragen wij u naar uw wensen. Hierdoor kunnen wij u een paneel aanbieden wat het beste bij u past. Daarnaast is het uiteraard ook belangrijk dat u zich goed laat informeren.

> Kiest u voor zwarte of blauwe zonnepanelen?

Panelen zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Zo zijn er onder andere ''all black'' panelen, blauwe panelen of panelen met aluminium strips. Wij vinden het belangrijk dat de panelen er ook voor het oog goed bijliggen. Daarom raden wij het altijd aan om voor schuine daken ''all black panelen'' te gebruiken. Voor platte daken geven wij tijdens het kennismakingsgesprek ook de mogelijkheid om panelen met meer vermogen te plaatsen. Meestal zijn deze panelen niet meer ''all black'', maar blauw of hebben ze een aluminium strip. 

> Grote en kleine afmetingen panelen

Wij krijgen vaak de vraag of wij ook panelen kunnen leveren met meer vermogen. Het antwoord hierop is uiteraard ja. Wij kunnen alle panelen leveren uit de tier 1 categorie. Echter zijn de panelen met meer vermogen ook een stuk groter. Hierdoor is het als je kijkt naar de opbrengst per m2 niet altijd voordelig om een paneel te nemen met meer vermogen. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek dat wij voeren vragen wij u altijd naar uw wensen. Wij zullen dit meenemen in de berekening van onze offerte. 

> Glas/Glas of Glas/Folie zonnepanelen kopen?

Zoals wellicht al bekend is bij u, is er ook nog een verschil in glas/glas zonnepanelen of glas/folie zonnepanelen. Glas/glas panelen zijn opgebouwd uit een laag glas, een laag zonnecellen en vervolgens weer een laag glas. Hierdoor hebben vocht, temperatuurverschillen en schadelijke stoffen nauwelijks invloed op. Vandaar dat fabrikanten hogere vermogensgaranties geven, al is dat nog steeds geen 100%. De glas/folie zonnepanelen zijn opgebouwd uit een laag kunststof folie, een laag zonnecellen en vervolgens een laag glas. In de folie op de achterzijde kunnen in de loop der tijd barstjes en/of scheurtjes komen. Hierdoor gaat het zonnepaneel een klein beetje rendement verliezen. Hierdoor kunnen fabrikanten geen 100% vermogensgarantie geven. Bij onze Eurener panelen ontvangt u wel 30 jaar lang vermogensgarantie.

Daarnaast is het ook zo dat glas/glas panelen beter presteren als het heel warm is. Hierdoor zie je dat glas/glas panelen veel worden gebruikt in landen zoals bijvoorbeeld Spanje. Echter is het in Nederland niet zo vaak zo warm, waardoor het in Nederland niet rendabel is om glas/glas panelen te nemen. Deze zonnepanelen zijn bij ons namelijk zo'n 20% duurder in tegenstelling tot de glas/folie zonnepanelen die wij aanbieden.

> Onze voorkeur

Zoals aangegeven heeft het onze voorkeur om ''all black'' panelen aan te bieden voor schuine daken, maar bieden wij u altijd de optie om ''zwaardere'' panelen te plaatsen, onze voorkeur is dan ook om dit alleen te doen op platte daken. Daarnaast is het niet altijd beter om panelen te kiezen met meer vermogen. Dit heeft onder andere te maken met de afmetingen van de panelen, de afmetingen van de panelen met meer vermogen zijn vaak groter, waardoor de opbrengst per m2 vaak minder is. Vraag naar de mogelijkheden bij uw persoonlijke adviseur, wij kunnen dit uiteraard kosteloos voor u uitzoeken. 

Waarom kiezen wij voor het (toch wel) onbekende Eurener zonnepaneel?

Wij hebben ervoor gekozen om een vast type en model zonnepaneel te kiezen. Wij hebben het Eurener 375Wp paneel standaard op voorraad. Mede hierdoor weten wij wat wij onze klanten kunnen bieden en komen zowel wij al u niet voor verassingen te staan. Doordat wij standaard werken met Eurener zonnepanelen hebben wij een goede samenwerking met deze fabrikant. Hierdoor kunnen wij u een product garantie van 20 jaar bieden en een vermogensgarantie van 30 jaar. Daarnaast kunnen wij eventuele problemen en/of vragen snel oplossen, mede doordat Eurener in Europa is gevestigd. Een ander voordeel hiervan is dat wij bijna geen last hebben van leverproblemen en eventueel zelf met een vrachtwagen naar Spanje kunnen rijden om nieuwe zonnepanelen op te halen en ook al valt Eurener ook in de Tier 1, de kwaliteitseisen binnen Europa liggen hoger dan de kwaliteitseisen in China (waar de meeste zonnepanelen vandaan komen). Het werken met een vast paneel betekent ook dat onze gecertificeerde monteurs dit paneel goed kennen en dat wij u mede hierdoor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Reactie plaatsen

Combineer & profiteer!

Wilt u meerdere producten en/of diensten bij ons afnemen? Maak gebruik van onze combi-deals! Let op: U maakt ook aanspraak op onze combi-deals, als u op een later moment producten en/of diensten bij ons afneemt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw persoonlijke adviseur!

  • Zonnepanelen, verdien geld met uw duurzame investering.
  • Laadpalen, Bespaar (nog meer) op uw ''tankkosten'' en dat gewoon aan huis!
  • Airco's, verwarm & verkoel uw woning. Wel zo prettig!