Installatieteam-mijnenergiewens

Verschillende dakconstructies zonnepanelen

De diversiteit in daken zorgt automatisch voor het bestaan van verschillende soorten bevestigingsmaterialen en montagemogelijkheden voor zonnepanelen. Voor de montage van zonnepanelen op een schuin dak wordt er overwegend gebruik gemaakt van dakhaken. Daarentegen wordt voor zonnepanelen op een plat dak juist gebruikgemaakt van lichtgewicht montagesysteem met ballast. Een simpel antwoord op de vraag: ‘Hoe worden zonnepanelen geïnstalleerd?’ kunnen wij u dus niet direct geven. Wat wij wel kunnen, is u per type dak uitleggen hoe zonnepanelen worden bevestigd.

Welke daken zijn geschikt voor zonnepaneleninstallaties van MijnEnergieWens.nl

Er zijn veel verschillende daktypen & in principe vinden wij voor elk daktype een oplossing. Door ons de afgelopen jaren de focussen op ieder daktypen zijn wij gegroeid tot een a-z specialist. Mede hierdoor kunnen wij met trots zeggen dat wij al 1.000+ tevreden klanten hebben mogen helpen aan zonnepanelen.

Zonnepanelen monteren op schuin dak

De bevestigingsmaterialen van zonnepanelen op schuine daken die wij gebruiken, zijn van het merk Esdec. Het Esdec-systeem met haken is namelijk gemaakt van aluminium en RVS en is daardoor extra sterk. De verstelbare dakhaak zorgt voor een lijnrechte installatie van zonnepanelen op een schuin dak en een strak design. Rails worden op maat gezaagd en afgewerkt. De haken zijn lichtgewicht en verstelbaar, waardoor er geen druk op de dakpan van een schuin dak wordt uitgeoefend. Daarnaast gebruiken wij zwarte eindkappen & moduleklemmen, waardoor u niks ziet van het aluminium.

schuin-dak-zonnepanelen-zwart

Zonnepanelen plat dak

Bij de bevestiging van zonnepanelen op een plat dak gebruiken wij het montagemateriaal van Solar Construct, maar dan specifiek afgestemd op installaties op platte daken. Zonnepanelen op een plat dak worden op een montageframe vastgezet die op voetjes staat. In dit frame liggen stoeptegels om voor genoeg ballast te zorgen, zodat dat de zonnepanelen bij harde windstoten niet wegwaaien. Het voordeel hiervan is dat jouw dak hierdoor niet beschadigt en het zonnepanelensysteem wel veilig op jouw dak ligt.

Er bestaat een speciaal platdak-systeem voor daken gelegen op het zuiden, daarnaast biedt Solar Construct ook een ‘oost-west’ systeem aan. Hierbij is de helft van de zonnepanelen op het oosten gericht en de andere helft op het westen. Wij gebruiken altijd zij- & achterplaten, dit is ook verplicht. Hierdoor heeft u een optimaal rendement & een veilig systeem.


Installatiemogelijkheden die MijnEnergieWens.nl niet uitvoert

  1. Mocht het zo zijn dat uw dak is voorzien van asbest, dan mogen wij hier helaas geen zonnepanelen op monteren. Wij vragen u eerst om de asbest te verwijderen.
Reactie plaatsen

Combineer & profiteer!

Wilt u meerdere producten en/of diensten bij ons afnemen? Maak gebruik van onze combi-deals! Let op: U maakt ook aanspraak op onze combi-deals, als u op een later moment producten en/of diensten bij ons afneemt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw persoonlijke adviseur!

  • Zonnepanelen, verdien geld met uw duurzame investering.
  • Laadpalen, Bespaar (nog meer) op uw ''tankkosten'' en dat gewoon aan huis!
  • Airco's, verwarm & verkoel uw woning. Wel zo prettig!