Installatieteam-mijnenergiewens

Zonnepanelen installeren, hoe gaat dat in zijn werk?

Zonnepanelen installeren? Zo gaat dat.. 

Nadat u een gesprek heeft gehad met één van onze persoonlijke adviseurs, ontvangt u een (uiteraard vrijblijvend) een persoonlijke offerte op maat. Het legplan dat wij voor u maken is de meest ideale opstelling voor uw zonnepanelen. We kijken tijdens het maken van een legplan naar het aanzicht, maar vooral ook naar de beschikbare ruimte en het rendement. Gaat u akkoord met de zonnepanelenofferte? Mooi, dan kan de installatiedag voor de zonnepanelen gepland worden. Binnen één dagdeel zorgen onze monteurs voor een werkende zonnepaneleninstallatie op uw dak. Wilt u weten hoe onze installateurs dit voor elkaar krijgen en hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de zonnepanelen installatie? Lees dan verder.

Installatiedag

Dit is de dag waarop u echt begint met profiteren van uw investering in zonne-energie. Dit start met ervaren zonnepanelen installateurs die de zonnepanelen gaan installeren. De dag eindigt met zonnepanelen lijnrecht op uw dak, netjes weggewerkte kabels en een omvormer die op een veilige plek binnenshuis hangt.

  1. Om jou nog meer inzicht te geven in het verloop van een installatiedag, hebben wij alle werkzaamheden op een rijtje gezet.

Goed om te weten: de aanschafprijs van jouw zonnepanelen is inclusief installatie. Het werk van de monteurs zit dus bij de prijs in. Zo heeft u achteraf nooit extra kosten.


Installatie op het dak

Het ene dak is het andere niet. Op een plat dak worden bijvoorbeeld andere bevestigingsmethoden toegepast dan op een schuin dak. Dit zorgt voor uiteenlopende werkomstandigheden voor de monteurs. Zonneplan monteurs en installatiepartners hebben gelukkig voldoende technische kennis, zijn VCA gecertificeerd, werken volgens de normen van NEN1010 & NEN3140. Meer weten over onze dakconstructies? U leest het in dit artikel over dakconstructies.

  1. Hoe worden zonnepanelen aan het dak bevestigd? Er zijn verschillende soorten bevestigingsmaterialen en manieren voor de verschillende typen daken. Wij vertellen je wat voor dakconstructies wij gebruiken.
  2. De technische kennis van de MijnEnergieWens.nl monteurs maken het verschil. Wij zorgen ervoor dat onze monteurs continue op worden bijgeschoold, zodat ze op de hoogte zijn van de nieuwste regelgevingen.

Installatie in huis

Liggen de zonnepanelen netjes op uw dak? Dan moeten deze binnenshuis worden aangesloten op het energienetwerk. Dit doet de monteur in de meterkast. Zo kunnen de zonnepanelen veilig & efficiënt stroom afleveren.

  1. Bij het aansluiten van de zonnepanelen op de meterkast komt veel kijken. Gelukkig neemt MijnEnergieWens.nl het meeste werk voor haar rekening. Niet alle energiemeters zijn bij uitstek geschikt voor de aansluiting van zonnepanelen. Mocht het zo zijn dat uw meter niet geschikt is, dan wordt deze door de netbeheerder vervangen.


Goed voorbereiden op jouw installatie

Voordat de installatiedag plaatsvindt, wil u zichzelf natuurlijk optimaal voorbereiden. Wij adviseren u om onderstaande checklist zorgvuldig door te nemen.

Reactie plaatsen

Combineer & profiteer!

Wilt u meerdere producten en/of diensten bij ons afnemen? Maak gebruik van onze combi-deals! Let op: U maakt ook aanspraak op onze combi-deals, als u op een later moment producten en/of diensten bij ons afneemt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw persoonlijke adviseur!

  • Zonnepanelen, verdien geld met uw duurzame investering.
  • Laadpalen, Bespaar (nog meer) op uw ''tankkosten'' en dat gewoon aan huis!
  • Airco's, verwarm & verkoel uw woning. Wel zo prettig!