Zonnepanelen installeren, hoe bereid ik mezelf goed voor?

Zonnepanelen installeren, zo bereid u zich goed voor

MijnEnergieWens.nl gaat uw dak op! Want voordat u kunt gaan genieten van zelf-opgewekte zonne-energie, moeten wij eerst de zonnepanelen nog installeren op uw dak. Wij installeren de zonnepanelen vrijwel altijd in één dag. Hoe zo’n installatiedag verloopt en wat de kosten zijn voor het installeren van de zonnepanelen, leggen wij u uit. 

De installatiedag: jezelf goed voorbereiden op de zonnepanelen installatie

Voorafgaand aan de installatiedag zijn er een aantal dingen waar u op kunt letten, bijvoorbeeld de toegankelijkheid van de plekken waar we gaan installeren en de aansluitwaardes in uw meterkast. Wij hebben een checklist voor u opgesteld die u voorafgaand aan de installatie door kunt nemen. Zo bent u net als onze monteurs optimaal voorbereid en kunnen we er samen voor zorgen dat de installatie snel en vlekkeloos verloopt.

Zonnepanelen installeren

De laatste stap voordat u kunt gaan profiteren van zonne-energie, is de installatie van de zonnepanelen op uw dak. Onze monteurs kunnen deze installatie vrijwel altijd binnen één dag afronden. Op deze manier heb jij zo min mogelijk overlast en zo snel mogelijk profijt van uw investering in zonnepanelen. Wij leggen u kort uit wat u allemaal van een installatiedag kunt verwachten.

Tijdens een installatiedag komt een installatieteam van MijnEnergieWens.nl uw zonnepanelen en omvormer installeren. Dit team bestaat uit drie VCA gecertificeerde monteurs: twee dakspecialisten en één elektricien. De monteurs starten de installatie door de details van belangrijke stappen van de installatie nog eens met u door te nemen, zodat alles naar wens en zoals afgesproken verloopt. Dit kunnen details zijn, zoals: 

  • De plek van de omvormer

U heeft samen met uw persoonlijke adviseur uw wensen besproken en de installatie voorbereid. Hier zijn de monteurs van op de hoogte. Om misverstanden te voorkomen nemen zij dit nogmaals met u door & wellicht komen jullie in samenspraak tot de conclusie dat er een betere plek is voor de omvormer. Tijdens het bepalen van de juiste plek van de omvormer wordt er altijd rekening gehouden met de ruimte rondom de omvormer. Dit moet voldoende zijn (circa 30cm), zodat de warmte van het apparaat weg kan. Een plek waar de omvormer vaak wordt geplaatst, is de zolder van een woning, maar u kunt er ook voor kiezen om de omvormer bijvoorbeeld te plaatsen in uw garage of kelder.

  • Het kabeltraject

Net zoals dat u de plek van de omvormer met uw persoonlijke adviseur heeft besproken, doet uw persoonlijke adviseur dat ook met het kabeltraject. Ook voor het kabeltraject vinden wij het goed als onze monteurs deze route nog eens met u doornemen, zodat er geen misverstanden ontstaan. Daarnaast zien de monteurs ter plekke & in samenspraak met u wellicht nog een beter traject. Met het kabeltraject is het belangrijk om rekening te houden met de route en het wegwerken hiervan. In veel gevallen kunnen de kabels via een loze leiding of schacht in het huis getrokken worden, zodat zij niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

Als uw wensen en voorkeuren besproken zijn, dan beginnen de monteurs aan de installatie. Tijdens de installatie van de zonnepanelen werkt het team volgende de veiligheidsnormen van de NEN1010 & NEN3140. De monteurs hebben een hele dag de tijd om alles perfect af te werken. Zij zorgen ervoor dat de panelen lijnrecht liggen, de kabels netjes zijn weggewerkt, de aansluiting in de meterkast in orde is en dat de omvormer op een veilige plek hangt. Alle onderdelen worden ook digitaal vastgelegd door de monteurs, zo zorgen wij voor maximale kwaliteit en kunnen wij serviceaanvragen snel oplossen. 

Onderhoud na installatie

Zijn de zonnepanelen en de omvormer aangesloten op uw meterkast? Dan zorgen onze monteurs ervoor dat uw systeem werkt. Verder zorgen wij dat u snel na de installatie inzicht krijgt in de opbrengsten van uw zonnepanelensysteem. Op de omvormer kunt u direct zien hoeveel stroom er wordt opgewekt en in de app is dit overzichtelijk bij te houden. 

Als erkende installateur stopt MijnEnergieWens.nl niet direct na de installatie. Wij blijven ook hierna voor u klaarstaan. Met ons landelijk dekkend netwerk van monteurs & servicemonteurs zijn we altijd dichtbij en pakken wij serviceaanvragen dezelfde dag nog op. Natuurlijk houden wij na de installatie ook een oogje in het zeil. Wij controleren dagelijks uw monitoring, zodat we direct op de hoogte zijn van een eventuele storing & of er geen vuil op uw zonnepanelen ligt. 

Als erkende installateur stopt Zonneplan natuurlijk niet direct na de installatie. Wij blijven ook hierna voor je klaarstaan. Met ons landelijk dekkend netwerk van Zonneplan servicemonteurs zijn we altijd dichtbij en pakken serviceaanvragen zo snel mogelijk op. Natuurlijk kan je zelf na de installatie ook een extra oogje in het zeil houden door af en toe je opbrengst in de gaten te houden en te checken of er geen vuil op de zonnepanelen ligt. Over het algemeen is er bijna geen onderhoud aan zonnepanelen. Wij bieden u standaard het eerste jaar gratis ons ''Deluxe'' onderhoudsabonnement aan. Meer weten over onze onderhoudsabonnementen voor zonnepanelen?

Reactie plaatsen

Combineer & profiteer!

Wilt u meerdere producten en/of diensten bij ons afnemen? Maak gebruik van onze combi-deals! Let op: U maakt ook aanspraak op onze combi-deals, als u op een later moment producten en/of diensten bij ons afneemt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw persoonlijke adviseur!

  • Zonnepanelen, verdien geld met uw duurzame investering.
  • Laadpalen, Bespaar (nog meer) op uw ''tankkosten'' en dat gewoon aan huis!
  • Airco's, verwarm & verkoel uw woning. Wel zo prettig!