Storing zonnepanelen Enphase

U bent op deze pagina gekomen, omdat uw omvormer een foutmelding aangeeft. In dit artikel vindt u alle stappen die u zelf alvast kunt ondernemen. 

Internetverbinding herstellen

Wij proberen ervoor te zorgen dat de Envoy geen last heeft van het verlies van zijn WiFi verbinding. Het kan natuurlijk voorkomen dat dit wel gebeurd. Dit kan komen door bijvoorbeeld een nieuwe router of een ander wachtwoord. 

Via onderstaand filmpje, kunt u gemakkelijk zelf uw systeem opnieuw verbinden met de router.

Wat betekenen de lampjes van mijn Enphase systeem

- De lampjes op de Envoys-S

1.)  Als het eerste lampje groen brand heeft de Envoy verbinding met Enphase (en dus automatisch ook met het internet). Als dit lampje af en toe rood brand is dit geen probleem. Als dit lampje rood blijft branden, dan houdt dit dus in dat de Envoy geen verbinding heeft met het internet. Via bovenstaande video kunt u de internetverbinding gemakkelijk zelf herstellen;

2.) Het tweede lampje staat uit, hier hoeft u niks mee te doen. Dit lampje is bedoeld voor ons als monteur;

3.) Als het derde lampje groen brand, houdt dit in dat het systeem op dit moment energie aan het opwekken is. In de avond brand dit lampje dus rood of brand er geen lampje;

4.) Als het vierde lampje groen brand houdt dit in dat de Micro-omvormers goed met elkaar communiceren met de Envoy. In de avond brand dit lampje rood of brand er geen lampje.

Wat betekent mijn foutcode?

Het kan natuurlijk voorkomen dat het Enphase systeem in storing gaat. Hieronder vindt u een link met daarin de uitleg en suggesties voor iedere foutcode. Komt u hier niet uit? Geen probleem, neem dan direct contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Klik hier voor het storing overzicht

Andere vraag of komt u er niet uit?

Heeft dit artikel u niet kunnen helpen of heeft u een andere vraag? Twijfel dan niet en neem via onderstaande contactgegevens contact met ons op: 

Mailadres: service@mijnenergiewens.nl

Telefoonnummer: 085 3030838

Reactie plaatsen

Combineer & profiteer!

Wilt u meerdere producten en/of diensten bij ons afnemen? Maak gebruik van onze combi-deals! Let op: U maakt ook aanspraak op onze combi-deals, als u op een later moment producten en/of diensten bij ons afneemt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw persoonlijke adviseur!

  • Zonnepanelen, verdien geld met uw duurzame investering.
  • Laadpalen, Bespaar (nog meer) op uw ''tankkosten'' en dat gewoon aan huis!
  • Airco's, verwarm & verkoel uw woning. Wel zo prettig!